Як виїхати в Америку на роботу

Як виїхати в Америку на роботу

Один з найшвидших способів переїхати на постійне проживання в США — це наявність потенційного робочого місця в американській компанії і право на роботу в цій країні. Однак отримання робочої візи в Сполучених Штатах теж пов’язане з певними труднощами і має свої «підводні камені», про які слід знати ще до початку підготовки документів до від’їзду.

Інструкція

  1. Для того щоб виїхати в Америку на роботу, необхідно мати запрошення від американського роботодавця. У цьому випадку основні складнощі, пов’язані з оформленням документів, лягають на плечі запрошуючої сторони, тобто майбутнього американського боса.
  2. Робоча віза H-18 дає право іноземному громадянину перебувати на території США і легально працювати в будь-яких професійних областях. Як правило, ця віза видається відразу строком на 3 роки, протягом яких іноземець може вільно багаторазово в’їжджати в США і виїжджати з них. Через три роки віза може бути продовжена на період до 6 років, за наявності у претендента офіційного робочого місця.
  3. Для отримання робочої візи не має значення, чи майбутній роботодавець фізичною або юридичною особою. Запрошення може поступити як від компанії, так і від приватної особи, готового взяти вас на службу. Роботодавець, у свою чергу, попередньо повинен отримати в Федеральному департаменті праці дозвіл прийняти на роботу іноземного громадянина. Для цього йому доведеться довести унікальність даного іноземного фахівця і неможливість заміщення робочого місця місцевими кандидатами.
  4. Для отримання візи вам знадобляться свідоцтва про закінчення навчального закладу або професійні сертифікати, що підтверджують вашу кваліфікацію. Винятком тут є тільки професійні моделі, від яких не потрібно дипломів. Але вони повинні підтвердити свою популярність і рівень професіоналізму публікаціями в пресі, досвідом роботи у великих модельних агентствах, а також наявністю світового визнання та призів, отриманих від знаменитих модельєрів і дизайнерів.
  5. Сам процес отримання робочої візи проходить в два послідовних етапи. Спочатку майбутній роботодавець надає до Федерального департаменту праці пакет документів, з якого випливає, що він готовий прийняти вас на роботу і згоден платити зарплату, яку можна порівняти з аналогічними в даній трудовій сфері. Крім того в документах обгрунтовується необхідність для його фірми запрошення іноземного фахівця. Після схвалення департаментом представлених документів, майбутній працівник повинен звернутися за отриманням візи в американське консульство, що знаходиться в країні його перебування.
  6. У деяких випадках робочу візу можна отримати, вже перебуваючи на території США. Для цього доведеться надати ту ж саму інформацію і ті ж документи, які можуть підтвердити вашу професійну кваліфікацію та рівень освіти.