Як виїхати в США з Росії

Як виїхати в США з Росії

США — країна іммігрантів. Багато хто вважає Сполучені Штати країною мрії і готові виїхати туди назавжди в будь-який момент. Але як же зробити це офіційно, з можливістю влаштуватися на хорошу роботу, легально, не ховаючись від влади? Є кілька способів виїхати в США з Росії назавжди.

Інструкція

  1. Найпопулярніший спосіб виїхати в США з Росії і залишитися там назавжди — шлюб з резидентом. Багато служб знайомств пропонують кандидатури іноземців для російських жінок і чоловіків. Цей спосіб дійсно є самим простим, адже при шлюбі з громадянином Сполучених Штатів Америки ви автоматично можете претендувати на отримання громадянства. Однак цей спосіб хороший лише тоді, коли у вас дійсно є підходяща кандидатура для створення справжньої сім’ї, все робиться добровільно і з любові, тобто ви дійсно хочете вийти заміж або одружуватися на цю людину. Оскільки фіктивні шлюби в США — справа підсудна. Якщо підходяща кандидатура є, дочекайтеся гостьової візи, відправляйтеся в США, одружуєтеся і з часом отримуйте громадянство США.
  2. Якщо ж заміж за іноземця не хочеться, а виїхати в США бажання все ж таки є, можна відправитися туди по туристичній візі, знайти підходящу роботу, дочекатися, щоб роботодавець виписав вам робочу візу і залишитися там легально. Для пошуку роботи скористайтеся послугами спеціальних агентств, вони досить популярні в США, і напевно для вас знайдеться відповідна вакансія в досить короткий термін. Обов’язково стежте за тим, щоб працевлаштування було офіційним, уважно ознайомтеся з усіма документами, які вам дають на підпис, і тоді все вийде. Але врахуйте, що працювати доведеться багато, серйозно, відповідально, тільки тоді вийде залишитися в США назовсім і навіть зробити кар’єру.
  3. Якщо ви є унікальним фахівцем, спробуйте знайти роботу, ще перебуваючи в Росії. З розвитком Інтернету це стало дуже легко. Напевно вашим безцінним досвідом зацікавляться роботодавці США, підготують для вас всі документи, необхідні для в’їзду, зроблять робочу візу на довгий час, і ви зможете безперешкодно з’їхати на територію Сполучених Штатів і залишитися там.
  4. Також спробуйте взяти участь у лотереї з розіграшу Green Card. Це карта, яка дає можливість отримати посвідку на проживання в США легко і просто, не маючи на території країни родичів, зв’язків і унікальної професії. Громадяни Росії допускаються до участі в лотереї, якщо мають освіту не нижче середнього. У подружніх пар, які подають заявку на участь у лотереї по виграшу Green Card, шанси вище. Також ваші шанси на виграш зростають, якщо у вас є вища освіта (а краще два або більше) і великий досвід роботи. Простіше буде виграти Green Card, якщо вам ще немає 30 років. Проте за відсутності цих умов шанси виграти Green Card все ж залишаються.
  5. Легко отримати посвідку на проживання в США, якщо у вас є діючий бізнес і ви готові вкласти в економіку США від 50 000 доларів. У такому випадку ви можете претендувати на бізнес-візу, розвивати свою справу на території Сполучених Штатів Америки і, відповідно, часто і легко в’їжджати на територію США. У такому разі зверніться до посольства, надайте підтвердження вашої платоспроможності і наміри внести посильний вклад у розвиток економіки країни. Вам напевно не відмовлять у наданні візи.
  6. Також можна отримати візу на проживання в Сполучених Штатах, якщо ви попросите політичний притулок. У цьому випадку необхідно буде довести недотримання законів країни, громадянином якої ви є, стосовно вас. Якщо ви є жертвою незаконного переслідування, зможете довести недотримання ваших прав, то ви зможете попросити політичного притулку у американської влади. Для цього зверніться до фахівця, який допоможе вам скласти політичний кейс, щоб притулок було надано. Подати прохання про надання притулку можна лише в разі знаходження на території США, тобто спочатку все ж потрібно буде отримати туристичну або робочу візу хоча б на короткий термін. Однак врахуйте, що при наданні вам політичного притулку, вам буде заборонений в’їзд в країну з вашим громадянством. Відкрито в’їзд може бути не раніше ніж через п’ять років, після отримання громадянства США.