Як виїхати жити до Нової Зеландії

Як виїхати жити до Нової Зеландії

Нова Зеландія, поряд з Канадою та Австралією, є однією з країн, які активно залучають іммігрантів. Основна програма, що дозволяє в’їхати в країну переважній кількості мігрантів, це так звана «Професійна категорія». У країну залучаються в основному молоді, освічені люди, здатні внести свій внесок в економіку Нової Зеландії та забезпечити своє майбутнє.

Вам знадобиться

- Заява про висловлення інтересу;
- Документи про освіту;
- Документи, що підтверджують досвід роботи;
- Документи, що підтверджують фінансову спроможність

Інструкція

  1. Якщо ви хочете отримати ПМЖ в Новій Зеландії за програмою професійної категорії, вам слід знати, що вона включає два етапи:

    - На першому етапі даної категорії заповніть спеціальну форму (вираження інтересу). За ваші кваліфікаційні здібності, освіта, вік, сімейний стан і матеріальний стан нараховуються бали. Ключовим моментом тут є наявність запрошення від будь-якої новозеландської компанії. Продумайте можливість отримання такого запрошення;

    - На другому етапі розглядаються заяви людей, які набрали прохідний бал. Перевіряється документальне підтвердження інформації, заявленої раніше у формі «вираз інтересу». Тому вам заздалегідь зберіть необхідні документи, свідчення, зніміть копії трудової книжки та трудових контрактів. Розгляд заявки по цій категорії завершується або позитивним рішенням на користь надання заявнику статусу постійного жителя Нової Зеландії. Або виноситься умовне рішення, розгляд якого відкладається на невизначений термін. Але при цьому видається робоча віза, яка дозволяє знайти роботу в Новій Зеландії, або виноситься рішення про відмову статусу постійного громадянина Нової Зеландії.
  2. У програмі «Бізнес-категорії» приймаються на розгляд заяви від людей, які придбали або заснували бізнес в Новій Зеландії. Якщо ви відносите себе до цієї категорії, вам буде потрібно підтвердити знання англійської мови, хороший стан здоров’я, документально обгрунтувати походження ваших фінансів, які ви вклали в бізнес на території країни. Рішення про надання ПМЖ виноситься тільки у разі документального відповідності поданої заяви та фактичного стану вашого бізнесу.
  3. Заявники по категорії «Інвестори» також оцінюються за бальною системою. Критеріями оцінок служать досвід підприємницької діяльності, вік і можливі суми інвестицій в економіку країни.
  4. Найбільш складними імміграційними програмами є сімейні. Тому для в’їзду з сімейної програмі вам краще буде отримати консультацію у юристів чи фахівців.