Як виїхати жити до Росії

Як виїхати жити до Росії

У громадян країн, з якими Росія має безвізовий режим, є кілька можливостей легально або щодо легально влаштуватися в РФ. Простіше за все тим, у кого в нашій країні є родичі або власне житло. В інших випадках складніше, але шанси все ж є.

Вам знадобиться

- Дійсний паспорт (краще закордонний);
- Житло в Росії;
- Джерело доходу в країні або незалежний від географії поза нею.

Інструкція

  1. Найпростіший, але найбільш клопіткий варіант доступний громадянам країн, що мають взаємні угоди про безвізовий в’їзд до Росії. У цьому випадку їм необхідно знайти житло, що можна зробити і по приїзді. А потім кожні 90 днів виїжджати з РФ в будь-яку безвізову країну, після чого хоч в той же день в’їжджати назад.

    І так кожні три місяці.

    Легально влаштуватися на роботу в Росії при такому розкладі можна. Але в деяких випадках це не критично. Наприклад, при наявності джерел доходу, що не залежать від географії.
  2. Від необхідності кожні 90 днів перетинати кордон вас позбавить оформлення дозволу на тимчасове проживання. Але для цього вам потрібно знайти жиле приміщення, яке послужить підставою для проходження необхідних формальностей.

    Простіше за все, якщо воно належить на праві власності вам або вашим родичам, які згодні зареєструвати вас. В орендованій квартирі це малоймовірно. Зазвичай господарі таких приміщень воліють не афішувати, що комусь їх здають.

    Перешкодою може стати також квота на такі дозволи. Якщо вона вже вичерпана, це буде підставою для відмови.
  3. При наявності міграційного обліку ви можете вирішити проблему легального працевлаштування. Для початку вас повинен поставити на облік господар квартири або будь-який, хто в ній прописаний. Від нього вимагається з’явитися в ФМС або на пошту зі своїм і вашим паспортами і вашої міграційної картою, отриманої при в’їзді в країну, і заповнити необхідні папери.

    За дозволом на роботу ви повинні звернутися до ФМС, а потім туди ж — за дозволом на тимчасове проживання. Але тут знову все може впертися в квоту.
  4. При наявності дозволу на тимчасове проживання і після року перебування в країні в цьому статусі можна оформити посвідку на проживання в РФ. При цьому потрібно пред’явити в ФМС докази наявності у вас житла (власного чи наданого вам його власником), джерела доходу в РФ чи достатніх коштів на проживання.

    Доведеться, як і при отриманні дозволу на тимчасове проживання і на роботу, пройти медкомісію.

    Наявність житла, засобів до існування і те, що проводили за межами РФ не більше півроку, ви повинні будете підтверджувати кожен рік перебування в країні на підставі виду на проживання.