Як виїхати жити до Швейцарії

Як виїхати жити до Швейцарії

Незважаючи на жорсткість швейцарського імміграційного законодавства, які бажають потрапити в країну з кожним роком тільки додається. В’їзд до Швейцарії на постійне місце проживання строго лімітований, а отримання громадянства можливе тільки після 12 років проживання в країні з повною інтеграцією в місцеве суспільство.

Інструкція

  1. Скористайтеся програмою бізнес-імміграції (пасивних інвестицій), завдяки якій можна отримати посвідку на проживання через три місяці після подачі заяви. Зареєструвати на території Швейцарії фірму можуть повнолітні громадяни, які не мають кримінального минулого. Вам доведеться щорічно сплачувати так званий акордний податок, сума якого варіюється в залежності від конкретного кантону, в якому працюватиме ваша фірма. Вид на проживання необхідно буде підтверджувати кожні 10 років. Оформлення необхідного пакету документів та реєстрацію фірми можна доручити адвокатській конторі, яка також може надати допомогу в продовженні виду на проживання.
  2. Здійсніть інвестицію в сумі не менше 1 мільйона швейцарських франків на економічний сектор, який передбачає утворення нових робочих місць. Цей спосіб називається активними інвестиціями. Вид на проживання в цьому випадку видається через три місяці після схвалення проекту місцевою владою та проходження всіх необхідних процедур. Самими безвідмовними варіантами бізнес-проектів будуть ті, які пов’язані з соціальним забезпеченням населення, наприклад, організація будинку для престарілих.
  3. Постарайтеся заздалегідь відвідати країну, щоб підготувати грунт для переїзду шляхом пошуку роботи. Запрошення на роботу від швейцарської компанії є головною умовою отримання робочої візи. Майте на увазі, що процес отримання запрошення є досить складним. У першу чергу на нього можуть розраховувати висококласні фахівці з країн Євросоюзу, що належать до рідкісних професій. Тільки в тому випадку, якщо серед них не знайдеться відповідної кандидатури, роботодавець зверне свою увагу на представників інших країн.
  4. Доведіть наявність істотних підстав, згідно з якими вас можна визнати біженцем, який може бути підданий репресіям і чиї права порушуються в країні проживання. У цьому випадку ви отримаєте тимчасовий вид на проживання, який буде автоматично продовжуватися, якщо ви не будете порушувати швейцарських законів. Через п’ять років ви зможете отримати постійний вид на проживання терміном на 10 років. Отримання статусу біженця пов’язане з багатьма перевагами: безкоштовним медичним обслуговуванням і забезпеченням житлом у гуртожитках.