Як виїхати жити на Кіпр

Як виїхати жити на Кіпр

Кіпр вважається привабливим місцем для проживання і все більше привертає до себе мігрантів. Навколо острова прозоре море, на ньому теплий клімат і прекрасна природа. Якщо ви хочете переїхати в цей чудесний куточок, то вам потрібно буде вибрати один з можливих варіантів переїзду.

Інструкція

  1. Найпростішим способом перебування в країні вважається покупка або оренда житла. Ви зможете отримати тимчасовий дозвіл на проживання терміном від одного року до чотирьох років. Але для цього будьте готові надати до місцевого імміграційний офіс наступні документи: закордонний паспорт, 4 фотографії, заяву, довідку про володіння рахунком (не менше семи тисяч доларів США), копію документів про оренду або купівлю житла.

    Оформити постійний вид на проживання ви також зможете після покупки житла вартістю не менше трьохсот тисяч доларів США. Тоді ви зможете отримати статус резидента строком на один рік. Завдяки йому у вас з’явиться право перебувати в країні 365 днів у році. Але якщо ви виїдете з країни і не повернетеся в неї протягом пари місяців, то вам доведеться отримувати візу заново і оформляти новий документ.
  2. Якщо ви одружилися з громадянці Кіпру або вийшли заміж за кіпріота, то вам без праці оформлять постійний дозвіл на проживання. Через три роки ви зможете отримати громадянство.
  3. Постійний дозвіл на проживання на острові ви зможете отримати, якщо хочете відкрити на Кіпрі офіс міжнародної компанії або зайнятися бізнесом, абсолютно безпечним для економіки країни. Якщо ви зважаєте затребуваним фахівцем у будь-якої діяльності і прибудете на Кіпр на запрошення працедавця, то вам дозволять жити в країні легально. Але ви не повинні претендувати на посаду, яку міг би зайняти місцевий житель.
  4. Ви зможете жити на Кіпрі на легальних умовах, не вести ніякої діяльності і зовсім не працювати. Але головне, доведіть, що ви з-за кордону вам приходить дохід від вашої сім’ї, і становить він не менше десяти тисяч євро на рік на одну людину. У такому випадку ви також отримаєте всі необхідні документи. Живіть за законами цієї чудесної країни, і тоді ніщо не завадить вам насолоджуватися морем, сонцем і мальовничою природою чудового острова.