Як з’єднати диск с з диском D

Як з'єднати диск с з диском D

Для зміни поточного стану жорсткого диска існує кілька способів. Навіть для простого злиття декількох розділів в одну область можна не використовувати ніяких додаткових утиліт.

Вам знадобиться

Partition Manager.

Інструкція

  1. Для початку спробуйте використовувати стандартні програми операційної системи Windows. Відкрийте панель управління і перейдіть в меню «Система і безпека». Виберіть підменю «Адміністрування» і відкрийте його.
  2. Відкрийте пункт «Керування дисками». Виділіть один з розділів жорсткого диска, який буде брати участь в процесі з’єднання. Клацніть по ньому правою кнопкою миші і виберіть пункт «Видалити том».
  3. Повторіть вищеописану операцію для другого розділу. Тепер натисніть кнопку «Створити том». Вкажіть формат файлової системи і розмір майбутнього розділу. Врахуйте, що дану операцію не можна проводити з системним розділом. Всі файли на обох дисках будуть видалені.
  4. Якщо ж вам необхідно здійснити дану операцію без втрати даних, або в процесі злиття буде брати участь системний диск, то скористайтеся необхідні інструменти. Скачайте програму Paragon Partition Manager.
  5. Інсталюйте це додаток на комп’ютер і перезавантажте операційну систему. Запустіть Partition Manager. Активуйте пункт «Режим досвідченого користувача».
  6. Відкрийте вкладку «Майстра», розташовану на панелі інструментів програми. Перейдіть в меню «Додаткові функції» і клацніть по пункту «Об’єднання розділів».
  7. Натисніть кнопку «Далі» для переходу до налаштувань розділів. Вкажіть два диски, в даному випадку це будуть диски C і D. Натисніть кнопку «Далі».
  8. З’явиться вікно з попередженням про те, що ви поєднуєте несистемний розділ з системним. Натисніть кнопку «Так» для продовження. Відкриється вікно, що відображає стан розділів жорсткого диска до і після об’єднання. Натисніть кнопку «Далі».
  9. Натисніть кнопку «Готово» для застосування налаштувань. Щоб запустити процес об’єднання розділів, натисніть кнопку «Застосувати намічені зміни».

Зверніть увагу

Комп’ютер продовжить виконання даної операції після перезавантаження в DOS-режимі.