Як заборонити доступ до локального диску


 

Некоректні дії некомпетентних користувачів можуть завдати шкоди комп’ютеру. Засоби OS Windows дозволяють мінімізувати цю шкоду, обмеживши доступ певним групам учасників до локальних дисків і зберігаються на них даними.



Інструкція

  1. Визначте права і можливості для кожної групи користувачів. Для цього в меню «Пуск» відзначте команду «Виконати» і введіть у вікно пошуку:
    control userpasswords2.
  2. У вікні «Облікові записи …» відзначте користувача, якому збираєтеся закрити доступ до системного диску, і натисніть «Властивості». На вкладці «Членство в групах» виберіть варіант «Рівень доступу …» в положення «Обмежений». Підтвердіть рішення, натиснувши ОК.
  3. Якщо у вас встановлена ​​файлова система NTFS, викличте контекстне меню клацанням правої клавіші по піктограмі локального диска і вибирайте «Властивості». У закладці «Доступ» відзначте «Скасувати спільний доступ …». Перейдіть в закладку «Безпека» і призначте дозволу і заборони для груп і окремих користувачів.
  4. Якщо вкладка «Безпека» недоступна, в меню «Сервис», виберіть «Властивості папки …». У вкладці «Вид» зніміть прапорець з пункту «Використовувати простий спільний доступ …» і натисніть ОК для підтвердження.

  5. Як заборонити доступ до локального диску

                            Натисніть «Додати» і в новому вікні введіть обліковий запис. Для підтвердження використовуйте кнопку ОК. Якщо ви хочете заборонити користувачеві будь-які дії з локальним диском, поставте прапорець в чекбоксі «Заборонити» напроти пункту «Повний доступ».

  6. Як заборонити доступ до локального диску

                            Якщо потрібно заборона тільки деяких дій, проведіть більш тонке налаштування. Натисніть «Додатково», потім в новому вікні — «Змінити». Ви можете дозволити цьому користувачеві тільки читання інформації з локального диска і заборонити вносити будь-які зміни.
  7. Якщо ваш комп’ютер працює під управлінням Windows XP Home Edition, перезавантажитеся і використовуйте «Безпечний режим». Для цього натисніть F8 після первинного опитування «заліза» і виберіть відповідний пункт в меню варіантів завантаження. В цьому режимі вкладка «Безпека» буде доступна. Зайдіть і встановіть дозволу і заборони для всіх користувачів.