Як заборонити зберігати пароль в браузері


 

Опцією збереження пароля володіють всі браузери. Збережені паролі записуються в кеші для зручності користувачів. Застосовувати таку функцію можна на домашньому ПК, однак її використання на чужому комп’ютері небажано, оскільки може призвести до втрати конфіденційних даних.



Вам знадобиться

— комп’ютер;
- Браузер;
- Інтернет.

Інструкція

  1. Браузер буде пропонувати збереження пароля, коли ви використовуєте форму введення даних на будь-якому ресурсі. Зберігши їх, ви позбавите себе від необхідності запам’ятовування логіна і пароля і заощадите час при повторних відвідинах ресурсу. У момент введення логіна і пароля спливає діалогове вікно або панель зверху, на якій ви побачите кнопки «Зберегти», «Не зараз», «Ніколи не зберігати».
        
  2. Натискайте потрібну напис в залежності від ситуації. Якщо ви натиснули кнопку «Не зберігати», при повторній роботі з ресурсом, вам доведеться знову вводити логін і пароль. Щоб конфіденційні дані не залишилися збереженими, по завершенні роботи в мережі інтернет, обов’язково закрийте вікно браузера.
  3. Збереження пароля пропонують деякі і сервіси, наприклад електронна пошта. У формі заповнення логіна і пароля звертайте увагу на рядки «Залишатися в системі», «Запам’ятати мене» і просто не ставте прапорець навпроти цього рядка, якщо збереження даних не потрібно. Завершуючи роботу з сервісом, обов’язково закривайте веб-сторінку, а краще сам браузер.
        
  4. Функція, що відповідає за конфіденційність користувача, є в самих браузерах. Internet Explorer зберігає відомості в залежності від застосовуваних правил. Функція «Автозаповнення», наприклад, дозволяє швидко заповнити форми введення логіна і пароля. Браузер буде пропонувати включити «Автозаповнення» тільки при першому відвідуванні будь-якого ресурсу.
        
  5. Якщо користувач підтверджує використання функції, введені дані будуть зберігатися в зашифрованому вигляді. Щоб зовсім відключити функцію, натисніть «Сервіс», виберіть рядок «Властивості браузера», потім вкладку «Вміст» і клацніть «Налаштування» в розділі «Автозаповнення». Зніміть прапорці з тих параметрів, використання яких небажано.
  6. У деяких браузерах присутня опція, яка називається «Режим інкогніто». У разі її використання жодної інформації про відвідування сайтів, введення паролів не зберігається. Активуйте цей режим, якщо ви не хочете, щоб сліди вашої присутності залишалися на ПК. Дана опція відповідає параметрам повної конфіденційності.