Як заборонити зберігати пароль

Як заборонити зберігати пароль

Для зручності користувачів всі браузери мають функцію збереження пароля. Скрипти, що застосовуються на веб-сторінках також дозволяють зберігати пароль, записуючи його в кеші браузера. Однак збереження пароля на чужому комп’ютері може призвести до втрати особистих даних. Скасувати збереження пароля можна кількома способами.

Інструкція

  1. Кожен раз коли ви вписуєте пароль в будь-яку форму для введення, браузер пропонує вам зберегти його, для того щоб надалі заощадити ваш час і позбавити від необхідності запам’ятовувати його самостійно. Для збереження пароля зазвичай використовується діалогове вікно або спливаюча зверху панель, на якій розташовуються кнопки «Зберегти пароль», «Не зараз» і «Ніколи не пропонувати зберігати паролі». Залежно від ситуації натисніть на другу або третю кнопки. Після відвідування не забудьте закрити вікно браузера, інакше пароль залишиться збереженим до закінчення сесії.
  2. Деякі інтернет-сайти, на сторінках яких відбувається вхід в яку-небудь систему (електронна пошта, соціальна мережа, блог-сервіс) також пропонують збереження вводиться пароля. Уникнути цього можна наступним чином: не ставте галочки навпроти рядків «Запам’ятати мене» або «Залишатися в системі» і тому подібних. Деякі сервіси пропонують вирішити проблему конфіденційності трохи інакше. Під полем введення логіна і пароля розташовується рядок з написом «Чужий комп’ютер», і якщо ви не хочете, щоб ваш пароль зберігався, просто поставте галочку навпроти неї. Як і в першому випадку завершуйте сеанс, тобто закривайте веб-сторінки після відвідування, а краще закривайте весь браузер після закінчення інтернет-сесії.
  3. У нових версіях браузерів є функція, що забезпечує повну конфіденційність при використанні інтернету. Ця функція називається «Режим інкогніто» (або «Приватний перегляд). У режимі інкогніто браузер не зберігає жодної інформації про поточний відвідуванні мережі: паролів, історії, cookies. Тому для того щоб ваш пароль напевно не зберігся в системі — використовуйте даний режим. Даний режим може поширюватися як на одну вкладку, так і на ціле вікно, в залежності від ваших потреб.