Як залишитися в Англії

Як залишитися в Англії

Ви з дитинства мріяли англійськими чаюваннями, рівними зеленими галявинами, найкращим у світі футболом і знаменитими лондонськими туманами? Або зовсім випадково опинилися в прославленій Конан Дойлом країні і закохалися в неї з першого погляду? І тепер думка про те, як же залишитися в Англії, не дає вам спокою. Англія не веде широку імміграційну політику, але навіть у корінного жителя Урюпінська все ж таки є шанси стати англійцем.

Інструкція

  1. Попрацюйте кілька років в Англії по робочій візі. Щоб отримати її, треба бути професіоналом найвищого класу з хорошим робочим досвідом. Якщо ви будете відмінно працювати і ваші роботодавці будуть продовжувати вам візу кілька разів, то після 10 років легального проживання в країні ви зможете отримати статус постійного резидента.
  2. Доведіть англійському урядові, що ви володієте сумою не менше, ніж 200 000 фунтів стерлінгів і мрієте інвестувати їх в англійський бізнес. Це мінімальна сума. Краще, звичайно, мати хоча б мільйон — тоді вашу кандидатуру розглядатимуть з більшою прихильністю. Ви зможете без проблем жити в країні, залишати її і повертатися, коли вам заманеться, а через п’ять років, за умови, що ви вели себе законослухняно, вам нададуть право на постійне місце проживання в Англії.
  3. Отримайте вищу освіту в Англії і вступите до аспірантури. У цьому випадку ви можете звернутися в імміграційні служби за продовженням студентської візи. У разі якщо після закінчення аспірантури ви знайдете роботу за фахом, можна буде залишитися в Англії, помінявши навчальну візу на робочу.
  4. Укладіть шлюб з підданим Великобританії. Вам дозволять жити в країні по візі, а через три роки життя в Англії можна буде спробувати отримати право на постійне місце проживання. У вас будуть гарні шанси, якщо ви протягом трьох років не залишали країну більш ніж на 270 днів і ніколи не порушували імміграційні правила.
  5. Проживіть в Англії не менше 14 років і подавайте документи на ПМЖ. Якщо ви примудрилися прожити в країні стільки років, то не важливо, наскільки законним був цей спосіб. В Англії існує правило «довгого легально-нелегального перебування», відповідно до якого ви маєте право отримати статус громадянина країни після 14 років проживання в ній.