Як заповнити заяви на громадянство РФ


 

У Федеральному законі від 31 травня 2002 р. № 62-ФЗ «Про громадянство Російської Федерації» прописано, що отримати громадянство РФ може будь-який іноземний громадянин, що проживає на території країни протягом 5 років з моменту отримання посвідки на проживання. Для деяких категорій іноземців встановлено мінімальний термін проживання 1 рік.



Вам знадобиться

— бланк заяви.

Інструкція

  1. Бланк заяви ви можете взяти в територіальному відділенні ФМС Росії вашого міста або завантажити на офіційному сайті Міграційної служби за посиланням
  2. У заяві вкажіть мотиви, що спонукали звернутися із заявою про прийняття громадянства РФ; дані ваших дітей і подружжя (-а); особисті дані (П.І.Б., дата народження; стать, місце народження; громадянство на момент подання заяви; національність; образлованіе; сімейний стан). Далі напишіть дані всіх близьких родичів (батьки, брати, сестри і т.д.)., Вкажіть свою трудову діяльність за останні 5 років. Обов’язково потрібно написати джерела засобів до існування, сюди входять зар.плата, дохід від вкладів у банках, пенсія і т.п; паспортні дані та ІПН; адреса проживання, наявність судимості. Перерахуйте всі документи, що додаються до вашого заявою.
  3. Заява подається до територіального пункт міграційної служби за місцем вашої реєстрації. Вам видадуть довідку про те, що вашу заяву прийнято до розгляду. Воно буде вважатися прийнятим з дня, коли ви надасте всі необхідні, належно оформлені, документи. Якщо ви не можете підписати заяву в силу неграмотності або незнання російської мови, воно підписується іншою особою. Справжність підпису в такому випадку повинна бути завірена нотаріально.
        

Зверніть увагу

Деякі категорії осіб за законом можуть отримати громадянство у спрощеному порядку. Термін розгляду такої заяви становить 6 місяців і розглядається керівником територіального органу ФМС Росії, при загальному порядку термін — 1 рік і заява розглядається Президентом Російської Федерації.

Корисні поради

Надайте разом із заявою такі документи (в одному примірнику): три фотографії заявника або особи, щодо якої подається заява (розміром 3×4 сантиметри), квитанцію про сплату державного мита. Якщо надаються документи виконані не російською мовою, вони підлягають перекладу. Вірність перекладу або справжність підпису перекладача повинна бути засвідчена нотаріальної записом.