Як заповнити заяву на отримання шенгенської візи

Як заповнити заяву на отримання шенгенської візи

Заява на отримання шенгенської візи — це анкета з питаннями. Умовою для отримання візи є правильно заповнена анкета. Є кілька пунктів, які потребують роз’яснення.

Вам знадобиться

- Бланк анкети;
- Закордонний паспорт;
- Паспорт громадянина РФ;
- Авторучка.

Інструкція

  1. Заява заповнюйте від руки або на комп’ютері. Якщо пишете від руки, беріть синю або чорну пасту. Роздруковані аркуші можуть бути заповненими з однієї або з двох сторін.
  2. Вкажіть прізвище та ім’я латинськими літерами, як у чинному закордонному паспорті. Місце народження, за можливості, теж слід написати латинськими буквами. Інші пункти заповнюйте звичної кирилицею.
  3. У графі країна народження пишіть СРСР, якщо ви народилися до 1992 року.
  4. Вкажіть офіційне сімейне становище. Цивільний шлюб не є офіційним.
  5. Анкета на отримання шенгенської візи єдина для всіх країн, тому графу ідентифікаційний номер не заповнюйте, в Росії, цих номерів немає.
  6. Вкажіть категорію закордонного паспорта в пункті «тип проїзного документа». У більшості звичайний цивільний закордонний паспорт, але можуть бути ще службовий, дипломатичний, паспорт моряка.
  7. У пункті домашню адресу вказуйте адресу фактичного проживання. Якщо ви зареєстровані в іншому місці, додайте до анкети ксерокопію паспорта з пропискою.
  8. Не заповнюйте пункт «Дозвіл на повернення в країну перебування», якщо у вас є діючий російський паспорт і постійна реєстрація на батьківщині. Пункт значущий для людей, що проживають на території чужої країни.
  9. У пункті «Професійна діяльність в даний час» вказуйте дані роботодавця або свій справжній статус, наприклад, студент, пенсіонер, безробітний.
  10. Обов’язково вкажіть основну мету поїздки. Не потрібно розписувати докладно. Досить вибрати варіант із запропонованих у зразку заповнення.
  11. Заповніть пункт «Країна (и) призначення». Вкажіть країну, де плануєте провести найбільше часу.
  12. У пункті «Країна першого в’їзду» напишіть, через яку країну ви перетнете кордон Шенгенської зони. Не враховується територія, яку ви проїдете транзитом.
  13. У графі «Дата в’їзду і виїзду» вкажіть дату початку першого заїзду і дату виїзду з Шенгенської зони, якщо поїздок декілька.

Зверніть увагу

Для отримання шенгенської візи анкети необхідно докласти пакет документів.