Як запросити іноземців в росію

Як запросити іноземців в росію

Межі бізнесу часто розширюються до міжнародних масштабів. В результаті постає питання про запрошення іноземних колег і партнерів у Росію з дружнім візитом. Щоб вирішити його позитивно, необхідно врегулювати питання з паспортно-візової службою. Для оформлення в’їзних документів іноземного громадянина для його легально перебування на території Росії потрібно виконати наступні процедури.

Вам знадобиться

Копія паспорта іноземця
Відомості про місце роботи
Відомості про тип візи, термін перебування в Росії

Інструкція

  1. Визначте вид візи, яку потрібно отримати іноземцеві. Виділяють три типи звичайної візи: приватна, ділова або туристична.
  2. Запитайте у запрошуваного іноземця наступні документи: копію паспорта, відомості про місце роботи, тип візи, термін перебування в Росії, плановані міста відвідування, найменування консульства, де він буде отримувати візу.
  3. Дізнайтеся в паспортно-візової служби за місцем проживання, які документи необхідні для оформлення запрошення. У різних містах можуть вимагатися додаткові довідки.
  4. Сплатіть встановлену мито за видачу документів.
  5. Підготуйте необхідний пакет документів зі свого боку.
  6. Подайте заяви встановленого зразка в паспортно-візову службу. Отримайте довідку, що підтверджує прийняття від вас документів.
  7. Отримайте офіційне запрошення, що містить всі необхідні підписи і печатки, якщо рішення буде позитивним.
  8. Вишліть іноземцю отримане запрошення, з яким він повинен звернутися в російське консульство у своїй країні для отримання візи.

Зверніть увагу

Приїхавши в Росію, іноземцю потрібно зареєструватися в МВС не пізніше, ніж через 3 дні (робочих). Якщо він планує жити в готелі / готелі, то оформлення даної реєстрації зроблять співробітники даного готелю. В інших випадках оформлення реєстрації має зробити запросила організація або приватна особа.

Корисні поради

Звичайна приватна віза діє протягом трьох місяців і передбачає гостьовий візит. Звичайна ділова віза діє до року і передбачена для ділових візитів.

Звичайна туристична віза діє не більше місяця і дозволяє візит з туристичною метою при наявності договору на надання туристичних послуг.

Візи можуть бути багаторазовими, однократними, дворазовими. Можна збільшити термін дії візи в той момент, коли іноземець ще перебуває на території Росії.