Як зареєструвати шлюб з негромадянина РФ


 

Шлюб з громадянином іншої країни часто буває не лише союзом з іншою особою, але і з іншою культурою та традиціями. Тому перш ніж поринути в передвесільну суєту, постарайтеся уважно вивчити тонкощі та правові аспекти цього питання. В подальшому це допоможе вам уникнути складнощів і проблем.



Інструкція

  1. На території Росії незалежно від громадянства осіб, які бажають вступити в шлюб, форма і порядок його укладення визначаються і регулюються російським законодавством, а саме Сімейним кодексом РФ. Щоб укласти шлюб, подайте з майбутнім чоловіком заяву в будь-який орган реєстрації актів цивільного стану (орган ЗАГС).
  2. Прикладіть до заяви необхідні документи. Серед них обов’язково повинні бути паспорта, або інші документи, що засвідчують ваші особистості. Якщо хтось із вас складався раніше в іншому шлюбі, прикладіть папери, що підтверджують його припинення. Це можуть бути свідчення про розірвання шлюбу або про смерть колишнього чоловіка. Людині, яка не є громадянином Росії, ці документи зобов’язане надати посольство його країни або іншого компетентного органу держави, громадянином якої він є. Там же йому повинні видати свідоцтво (довідку), що підтверджує відсутність перешкод до вступу в шлюб. Знадобиться іноземному громадянину та довідка з місця проживання, яку видає магістрат за місцем реєстрації або церковний прихід. Всі документи, що надаються в орган РАЦС, повинні бути переведені на російську мову, також повинна бути підтверджена і завірена їх справжність.
  3. Якщо не буде перешкод до укладення шлюбу, то він буде зареєстрований у вашому особистому присутності, як правило, після закінчення місяця з дня подачі документів. Можливі перешкоди для його укладення законодавство РФ передбачає як для російських громадян, так і для іноземних. Майте на увазі, що при наявності будь-якого з них вам можуть відмовити в реєстрації шлюбу. Список перешкод включає в себе:

    — близькі родинні відносини, відносини між усиновленими та усиновлювачами;
    - Відносини між визнаними недієздатними нареченим або нареченою;
    - Відносини між нареченою і нареченим, що складаються в іншому зареєстрованому офіційному шлюбі.

    Остання обставина обов’язково перевіряйте в разі укладення шлюбу з іноземцем, у рідній країні якого дозволяється багатоженство. Такі полігамні шлюби вирішуються в Алжирі, Єгипті, Йорданії, Ємені, Сирії. Врахуйте, що полігамний шлюб не буде офіційно визнаний в Російській Федерації, якщо ви все-таки зважитеся укласти його на території країни, не враховує цю обставину.



Зверніть увагу

Ваш майбутній чоловік повинен знаходитися в Росії легально. У нього повинні бути дійсна віза і обов’язкова реєстрація за місцем свого перебування в Російській Федерації.