Як завершити сеанс користувача

Як завершити сеанс користувача

В операційній системі Microsoft Windows кожен користувач може встановити власні параметри, необхідні йому для роботи. Для кожного користувача створюється своя обліковий запис. Змінити користувача або завершити сеанс користувача можна одним з декількох способів.

Інструкція

  1. Для завершення сеансу натисніть на кнопку «Пуск», щоб викликати меню. У нижній частині меню виберіть пункт «Вихід із системи», якшо по ній лівою кнопкою миші. Дана команда дозволить вам закрити працюючі додатки і завершити сеанс, або залишити програми працюють і переключитися на іншого користувача.
  2. У вікні «Вихід з Windows» натисніть на одну з кнопок. Натискання на кнопку «Змінити користувача» завершить сеанс одного користувача і дозволить увійти в систему іншому. При цьому програми залишаться відкритими. Перемикання користувача можна також зробити за допомогою клавіатури. Для цього натисніть сполучення клавіш Windows і L.
  3. Якщо ви хочете закрити запущені програми та завершити сеанс поточного користувача, натисніть на кнопку «Вихід». Повне відключення комп’ютера також веде до завершення сеансу користувача і закриття всіх програм. Для виключення комп’ютера через меню «Пуск» виберіть пункт «Вимкнення» і однойменну команду у вікні «Вимкнути комп’ютер».
  4. Завершити сеанс користувача можна й іншим способом. Викличте «Диспетчер завдань». Для цього введіть на клавіатурі комбінацію клавіш Ctrl, Alt і Del. Якщо ви не можете одночасно натиснути дані клавіші, «Диспетчер завдань» можна викликати по-іншому.
  5. Клацніть правою кнопкою миші по «Панелі задач», у спадному меню виберіть пункт «Диспетчер завдань», якшо по ньому лівою кнопкою миші. У діалоговому вікні у верхньому рядку меню виберіть пункт «Завершення роботи». У спадному меню виберіть одну з команд: «Завершення сеансу» або «Змінити користувача».