Як знести операційну систему

Як знести операційну систему

Видалення операційної системи — це цікавий творчий процес. Найчастіше для того щоб домогтися повного видалення ОС з локального диска, доводиться форматувати розділ, на якому вона встановлена.

Інструкція

  1. Давайте розглянемо варіант видалення операційної системи з іншого комп’ютера. Це досить простий спосіб, тому що він не вимагає наявності жодних програм. Вимкніть комп’ютер і вийміть жорсткий диск. Підключіть його до іншого ПК.
  2. Увімкніть другий комп’ютер і запустіть встановлену на ньому операційну систему. Windows автоматично визначить ваш жорсткий диск. Відкрийте вікно, яке містить список розділів жорстких дисків, підключених до вашого комп’ютера.
  3. Відкрийте той розділ, на якому встановлена ​​ОС, що підлягає видаленню. Виділіть папку Windows і натисніть Del. Дочекайтеся завершення операції видалення.
  4. Тепер розглянемо ситуацію, коли немає можливості підключити жорсткий диск до іншого комп’ютера, але на вашому ПК встановлена ​​інша операційна система.
  5. Увімкніть комп’ютер і запустити другу ОС. Відкрийте розділ, що містить непотрібну операційну систему і повторіть дії, описані в третьому кроці.
  6. Якщо обидва вищеописаних методи не підходять, то вам знадобиться інсталяційний диск однієї з наступних операційних систем: Windows XP, Vista або Seven.
  7. Вставте вищевказаний диск в DVD-привід і запустіть програму установки. Найімовірніше, для цього буде потрібно натиснути F8 при старті завантаження ПК і вибрати спосіб завантаження з DVD-приводу.
  8. Продовжуйте працювати з програмою установки до тих пір, поки перед вами не з’явиться меню вибору локального диска.
  9. Якщо мова йде про ОС Windows XP, то виберіть розділ, що містить непотрібну операційну систему і натисніть кнопку F для його форматування.
  10. Якщо ви маєте справу з диском Windows Vista або Seven, то натисніть кнопку «Налаштування диска», виберіть потрібний розділ і натисніть кнопку «Форматировать».
  11. Очевидний мінус третього способу знесення операційної системи в тому, що крім самої ОС, з розділу диска буде видалена вся інформація.