Як зробити мультивізу

Як зробити мультивізу

Мультивіза відрізняється від звичайної тим, що з її допомогою можна багаторазово перетинати кордон держави, яке цей документ видала. Це зручне рішення для тих людей, хто їздить за кордон часто і не хоче перед кожним візитом вирушати в посольство. Однак у цього документа є своя специфіка при отриманні. Як же оформити мультивізу?

Вам знадобиться

- Закордонний паспорт;
- Документи, що підтверджують мету перебування в країні;
- Гроші для оплати мита.

Інструкція

  1. Якщо у вас ще немає закордонного паспорта, оформіть його. Віза ставиться саме в цей паспорт. Для його оформлення зверніться в районне відділення Федеральної міграційної служби за місцем проживання. Вам знадобиться заповнити анкету на отримання паспорта, завірити її у роботодавця або, якщо ви студент, у навчальному закладі, а також сплатити мито. Вона відрізняється в залежності від того, оформляєте ви паспорт старого зразка або «нового покоління», дійсного десять років. За останній на 2011 рік мито становить 2500 рублів.
  2. Зверніться до посольства країни, куди ви збираєтеся поїхати, і дізнайтесь, які документи вам необхідно підготувати для отримання мультивізи. Це можна зробити, зателефонувавши до посольства по телефону, прийшовши туди особисто або через інтернет-сайт організації.
  3. Підготуйте необхідні документи. Залежно від країни, вони можуть відрізнятися. Звичайно потрібно підтвердження мети поїздки — запрошення, якщо ви їдете до друзів або родичів, довідка з турагентства, якщо ви їдете як турист, чи запрошення з навчального закладу для студентів.
  4. Заповніть анкету на візу. Її можна скачати на сайті посольства країни, куди ви збираєтеся поїхати. Вкажіть всі дані повно і вірно. У графі про тип запитуваної візі дізнайтесь, що вам необхідна мультивіза типу, відповідного мети вашої поїздки.
  5. Подайте документи в посольство. Якщо вас цікавить Шенгенська мультивіза, ви повинні запитувати візу в посольстві тієї країни, де пробудете довше під час планованого подорожі. Наприклад, якщо ваш маршрут починається в п’ятиденного відпочинку в Італії, а закінчується десятиденним відвідуванням Франції, звертайтеся у французьке посольство за в’їзними документами. Також оплатіть візовий збір. Він відрізняється залежно від того, в яку країну ви хочете в’їхати.
  6. При позитивному рішенні на ваш візовий запит отримаєте візу в тому ж посольстві, в яке ви зверталися раніше.