Як зробити шенгенську візу на рік

Як зробити шенгенську візу на рік

Усім, хто планує поїздку до Європи, необхідно в першу чергу подбати про оформлення документа, який допоможе подолати кордон. Таким документом є віза Шенген. Якщо в належній мірі не приділити уваги цьому документу, то замість приємної подорожі і яскравих вражень від поїздки, можна отримати гірке розчарування. Без правильно оформленої шенгенської візи неможливий в’їзд до країн Європейського союзу.

Інструкція

  1. Для отримання шенгенської візи необхідно:

    1. Одна фотографія, що має розмір 37х47 мм, на сірому фоні.

    2. Чинний закордонний паспорт.

    3. Страховий поліс для виїжджаючих за кордон.

    4. Анкета, заповнена акуратно друкованими буквамів в одному примірнику на комп’ютері або від руки. Її заявник підписує особисто. Візова анкета заповнюється латинськими літерами.

    5. Старий закордонний паспорт, який має позначки про попередні виїзди за кордон.

    6. Документи або відповідна інформація, що розповідають про умови та цілі поїздки (запрошення, броня, супровідний лист роботодавця).

    7. До заяви неповнолітнього заявника слід докласти свідоцтво про народження, копію якого потрібно заздалегідь зробити.
  2. Не часто, але часом буває, що Консульство запитує крім перерахованих ще додаткові документи:

    - Свідетельсво про народження дітей (ксерокопію);

    - Свідоцтво про шлюб (ксерокопію);

    - Цивільний паспорт (ксерокопію);

    - Довідку з місця роботи (вимагають досить рідко);

    Будьте готові надати перераховані документи на вимогу, хоча б свідоцтво про шлюб і про народження дітей, цивільний паспорт.
  3. Всі зібрані документи подаєте у візовій відділ консульства.
  4. Після подачі документів слід сплатити вартість візи протягом двох днів.
  5. Співробітник консульства перевіряє надані документи. У разі правильного їх оформлення він забирає все і видає квитанцію на оплату консульського збору.
  6. Ви оплачуєте консульський збір і отримуєте назад ваш паспорт з візою.

Зверніть увагу

Згідно з новим законодавством ЄС дитини тепер не можуть вписати у візу батьків. На кожну дитину слід заповнити анкету і отримати окрему візу. Вона вклеюється в паспорт того з батьків, у який дитина вписана. Для неповнолітніх, які мають власний закордонний паспорт, процедура її оформлення не змінилася.

Корисні поради

Мультивізу можна оформити досить швидко, скориставшись послугами агентства. На це піде від 3 до 9 днів після подачі всіх необхідних документів. Звернувшись в дослідне агентство, ви збережете свій час і будете впевнені, що поїздка пройде благополучно.