Як зробити так, щоб комп’ютери бачили один одного

Як зробити так, щоб комп'ютери бачили один одного

При налаштуванні власної локальної мережі необхідно правильно вибрати параметри роботи певних комп’ютерів. Це необхідно для створення загальних ресурсів і швидкого обміну інформацією між ПК.

Інструкція

  1. Спочатку забезпечте видимість комп’ютерів всередині локальної мережі. Для цього відкрийте підменю «Мережа та інтернет», яке знаходиться в меню «Панель управління». Перейдіть в центр управління мережами і загальним доступом і відкрийте пункт «Змінити додаткові параметри спільного доступу». Виберіть профіль «Домашній або робочий», якщо ви вказали один з цих типів при налаштуванні локальної мережі.
  2. Знайдіть і активуйте пункт «Увімкнути мережеве виявлення», встановивши біля нього прапорець. Тепер знайдіть підменю «Доступ до спільних папок». Увімкніть загальний доступ, активувавши відповідний параметр. Натисніть кнопку «Зберегти зміни». Знову відкрийте меню і переконайтеся в тому, що задані параметри були застосовані.
  3. Якщо мережеве виявлення і раніше вимкнено, то відкрийте підменю «Адміністрування», які знаходиться в меню «Система і безпека». Відкрийте пункт «Служби». У списку знайдіть службу «Брандмауер Windows». Клацніть по ній правою кнопкою миші і виберіть пункт «Зупинити». Знову повторіть спробу включити мережеве виявлення. Аналогічні операції виконайте при налаштуванні інших комп’ютерів.
  4. Тепер забезпечте безпеку загальносітьового ресурсів. Створіть на комп’ютері новий обліковий запис і назвіть її «Локальний користувач» (ім’я може бути практично будь-яке). Встановіть пароль для створеного облікового запису. Знову відкрийте меню «Додаткові параметри спільного доступу» та активуйте пункт «Увімкнути спільний доступ з парольного захистом». Збережіть зміни.
  5. Клацніть правою кнопкою миші на папці, яку потрібно відкрити для мережевих користувачів, і виберіть пункт «Загальний доступ». У розгорнулося меню виберіть параметр «Конкретні користувачі». У вікні введіть ім’я «Локальний користувач» і натисніть кнопку «Додати». Аналогічним чином настройте інші комп’ютери.