Як зробити туристичну візу

Як зробити туристичну візу

Якщо ви зібралися в подорож закордон, одного закордонного паспорта не завжди буде достатньо. У деяких випадках (але не у всіх) вам доведеться оформляти туристичну візу

Інструкція

  1. Якщо ви, вирушаючи у відпустку, користуєтеся послугою фірми, то турботи з оформлення візи вона візьме на себе. Якщо ж ви зібралися в самостійну подорож або поїздку до друзів або родичів, то і питання з усіма документами вам доведеться вирішувати самостійно.
  2. З’ясуйте, чи необхідна віза для в’їзду в ту країну, яку ви збираєтеся відвідати. Наприклад, громадянам Росії для в’їзду в Україну вона не потрібна, достатньо буде навіть російського паспорта.
  3. Якщо віза потрібна, дізнайтеся, де знаходиться найближче посольство вибраної вами країни. Знайдіть його офіційний сайт в Інтернеті. З’ясуйте, чи ваша особиста присутність для подачі заяви або достатньо надіслати всі необхідні документи поштою або через довірену особу. Знайдіть інформацію про те, які існують умови для отримання візи в потрібну країну.
  4. Підберіть і забронюйте готель, оформите медичну страховку для виїжджаючих за кордон — це необхідні умови для отримання візи.
  5. Запишіться на подачу заяви на оформлення візи. Для цього найкраще зателефонувати в консульство, але буває, можна записатися і по електронній пошті або через офіційний сайт.
  6. Зберіть усі необхідні документи, оплатіть консульський збір і подайте заяву. Якщо ви подаєте документи через довірену особу, то обов’язково випишіть йому доручення.
  7. Щоб переконати посольство видати вам візу, покажіть, що ваш візит вигідний для приймаючої країни з точки зору економіки (ви будете витрачати там гроші), політики (ви не збираєтеся влаштовувати революцію чи займатися екстремістською діяльністю), моралі та етики (ви не станете порушувати закон і здійснювати злочинні діяння).

Зверніть увагу

Туристична віза не дає права на тривале перебування і роботу в країні.

Корисні поради

Для того, щоб без проблем подорожувати по Європі, краще мати відкриту шенгенську мультивізу. З нею ви зможете відвідати будь-яку з країн Шенгенського союзу, не піклуючись про оформлення документів кожен раз заново.