Як зробити візу в Латвію

Як зробити візу в Латвію

Після приєднання Латвії до Шенгенського простору в 2007 році, для відвідування цієї країни російськими туристами необхідно оформити в’їзну візу стандартного європейського зразка.

Інструкція

  1. Скачайте форму анкети на офіційному сайті Посольства Латвії. Вона викладена в форматі Word, складена на двох мовах — англійській і латиською. Надрукуйте її, заповніть друкованими літерами англійською мовою розбірливим почерком. Ви можете заповнити анкету в електронному вигляді, роздрукувати і поставити свій підпис. Анкету неповнолітнього підписують батьки або опікуни.
  2. Зробіть 2 кольорові фотографії на білому або світло-сірому фоні розміром 35х45 мм. Допустимі фотографії, роздруковані на глянцевому і матовому папері. Попередьте фотографа, що відстань між зіницями повинна складати приблизно 6 мм, відстань від лінії очей до підборіддя — 15 мм, а від голови до верхнього краю фотографії має бути 6мм. Не приймаються фотографії в куртках, головних уборах, темних окулярах.
  3. Купуйте квитки в обаконца. Доїхати до Латвії можна на літаку, автомобілі або залізничним транспортом. У разі поїздки на машині зробіть копії документів натранспортное засіб і водійське посвідчення. Оформіть Зелену карту і складіть в довільній формі заяву з описом маршруту подорожі.
  4. Забронюйте готель або хостел. Отримайте ваучер, який свідчить про резервацію номери, на бланку готелю. Вживаються оригінали ваучерів, факсимільні копії та електронна бронь.Не приймається підтвердження бронювання через сайт www.booking.com.
  5. Оформіть поліс медичного страхованіявиезжающіх за кордон на період перебування в Латвії. Страхова сума, встановлена ​​в цьому полісі, повинна становити не менше 30 000 євро. Вивчіть список страхових організацій, акредитованих при Посольстві Латвійської Республіки. Поліси інших компаній не приймаються.
  6. Підготуйте документи, що свідчать про вашу фінансову спроможність. Зробіть в банку виписку зі свого рахунку за останні три місяці, візьміть на місці роботи довідку, яка містить інформацію про вашу посаду і заробітну плату, придбайте дорожні чеки з розрахунку 10 лат (приблизно 15 євро) на кожен день перебування.
  7. Переконайтеся, що ваш закордонний паспорт діє протягом мінімум 3 місяців з моменту закінчення поїздки, і в ньому є мінімум дві вільні сторінки. Зробіть копії всіх шенгенських віз старого паспорта і першу сторінку внутрішнього паспорта.
  8. Сплатіть збір за оформлення візи. Вона становить 35 євро за короткострокову туристичну візу при оформленні в загальному порядку і 70 євро за термінову, вона буде підготовлена ​​протягом 3 днів. Оплата приймається в Євро, лише готівкою.
  9. Надайте всі документи, включаючи закордонний паспорт, в Консульський відділ Посольства Латвійської Республіки.