Як зробити візу в Польщу

Як зробити візу в Польщу

Польща входить до Євросоюзу, тому, якщо ви є громадянином Російської Федерації і хочете відвідати цю країну, вам знадобиться діюча віза. Звернутися за візою можна в Консульські відділи Посольства Польщі. Вони розташовані в Москві, Санкт-Петербурзі, Калінінграді й Іркутську.

Вам знадобиться

- Закордонний паспорт, дійсний не менше 90 днів з дня закінчення поїздки і має 2 чисті сторінки;
- Ксерокопія розвороту закордонного паспорта;
- 2 кольорові фотографії розміром 3,5 Х 4,5 см;
- Анкета;
- Підтвердження проживання (бронь готелю, запрошення);
- Проїзні квитки в обидва кінці (оригінал, копія);
- Довідка від роботодавця;
- Підтвердження наявності фінансових засобів;
- Страховий поліс;
- Оплата консульського збору в розмірі 35 євро.

Інструкція

  1. Спочатку заповніть анкету на сайті візового центру — http://wiza.polska.ru/wiza/index.html. На це відводиться 30 хвилин. Якщо ви не встигнете, у вас буде можливість почати все заново. На завершення процесу вам присвоять унікальний номер і призначать день відвідування. Анкета може бути англійською, польською або російською мовами, але, в будь-якому випадку, всі слова повинні бути написані латинськими буквами. Надрукуйте її, поставте свій підпис і наклейте фотографію у відведений квадрат.
  2. Для подачі документів вам потрібно буде прийти в Консульство в призначений день, зареєструватися, отримати номерок і зайняти чергу, тому що час, вказаний в анкеті, недійсна. Зробивши оплату консульського збору, ви зможете здати документи. Відділ працює з 09:00 до 13:00.
  3. Консульський відділ Посольства Польщі не розглядає підтвердження броні, отримані поштою. Тому, необхідно буде додати оригінал або ваучер, присланий по факсу, що містить друк готелю, підпис відповідальної особи і відомості про те, що була проведена передоплата (оплата).
  4. Довідка з місця роботи повинна бути на фірмовому бланку компанії з зазначенням вашої посади, зарплати і трудового стажу.
  5. Приватним підприємцям необхідно надати копію свідоцтва про реєстрацію фірми та свідоцтво про постановку на облік в податковому органі.
  6. Учням буде необхідна довідка з навчального закладу. Якщо подорож намічається на час занять, знадобиться друга довідка, роздільна не бути присутнім на заняттях.
  7. Пенсіонерам та непрацюючим громадянам потрібно докласти спонсорський лист від особи, що фінансує поїздку або виписку з банківського рахунку та копію пенсійного посвідчення.
  8. Підтвердити наявність фінансових коштів ви зможете кредитними картами, випискою з банківського рахунку або дорожніми чеками. Необхідно мати 25 євро на людину в день.
  9. Якщо ви їдете на запрошення, воно повинно містити наступну інформацію: дані паспорта запрошує вас обличчя, його адреса, телефон, терміни і цілі вашої поїздки, адреса, за якою ви будете проживати, хто оплачує подорож і ступінь вашого споріднення. Якщо ви не маєте родинних зв’язків, потрібно буде пояснити, коли і де ви зустрічалися.
  10. Якщо ви подорожуєте з дитиною, до основних документів потрібно прикласти 2 фотографії та копію свідоцтва про народження, підписати його анкету і наклеїти на неї фотографію.
  11. Якщо дитина подорожує з одним з батьків, потрібно нотаріальне доручення на вивезення дитини від другого батька і ксерокопія його паспорта. Якщо дитина подорожує з супроводжуючим, прикладіть дозвіл від обох батьків і ксерокопії їх паспортів. Якщо один з батьків відсутній, потрібно представити підтверджуючі документи з компетентних органів.
  12. Медичний страховий поліс повинен бути дійсним на всій території Шенгену і мати покриття від 30000 євро.

Зверніть увагу

Подорожуючим на автомобілі туристам необхідно прикласти до пакету оригінал і копію документа, що дає право користуватися даним автомобілем, копію страхового поліса Green Card та копію міжнародного водійського посвідчення.

Корисні поради

Консульський відділ знаходиться за адресою: м. Москва, вул. Клімашкін, буд.4.