Як зробити запрошення для візи

Як зробити запрошення для візи

Практично будь-який громадянин нашої країни, будь то студент або пенсіонер, має право на законних підставах запросити іноземця в Російську Федерацію. Оформлення самого запрошення для отримання візи не вимагає особливих зусиль і скаженого кількості дозволів. Все досить просто. Головне — бути уважними та дотримуватися інструкції.

Вам знадобиться

1. Паспорт або вид на проживання запрошує;
2. Заява в 2х екземплярах;
3. Копія закордонного паспорта іноземця;
4. Гарантійний лист;
5. Довідка про доходи пріглашаюшей сторони;
6. Квитанція про оплату держмита.
7. Картонна папка «Дело» на зав’язках (продається в будь друку)

Інструкція

  1. Першим кроком на шляху до оформлення запрошення іноземного громадянина з візової країни — це збір необхідних паперів. Повний список документів для оформлення запрошення представлений вище. Паспорт, іноземець може або відсканувати і надіслати в електронному вигляді, або передати ксерокс. Завіряти і переводити його не потрібно.
  2. Заповніть заяву на комп’ютері. Тут важливо залишити, як мінімум, два контактних телефону, трудову діяльність заповнювати в точності по трудовій книжці (в кінці не забудьте вказати її номер і дату видачі). Пам’ятайте про те, що час відвідин максимум 90 днів. При заповнення графи про бажану дату отримання запрошення врахуйте, що мінімальний термін оформлення 30 робочих днів.
  3. Далі напишіть гарантійний лист, яке в свою чергу зобов’яже вас надати грошові кошти іноземному громадянинові на весь термін перебування в Росії в розмірі не нижче прожиткового мінімуму (прожитковий мінімум по Росії за 2011 рік становить 5978 рублів, по Москві 9825 рублів), а також забезпечити його виїзд (депортацію) з країни, надати медичний поліс, житлову площу в розмірі не менше 10 кв. метрів.

    Сам лист пишеться в довільній формі. Приклад гарантійного листа наведено нижче:
  4. Взяти з роботи довідку про доходи (студенти і пенсіонери її взагалі можуть не надавати), пам’ятайте, що вона дійсна місяць. Якщо з якихось причин не можете її дістати, то можливе надання виписки особового рахунку з банку (сума повинна покривати всі витрати на утримання гостя).
  5. Сплатіть державне мито за оформлення запрошення. У 2011 році вона становить 500 рублів. Якщо у вас не московський регіон, уточнюйте реквізити.
  6. Після того, як всі документи зібрані, йдіть до районного УФМС і подавайте вашу заяву.

Зверніть увагу

Дуже уважно заповнюйте заяву.

Корисні поради

Можлива подача заяви в електронному вигляді через інтернет.