Як зробити запрошення іноземцю в росію

Як зробити запрошення іноземцю в росію

Якщо вам потрібно запросити в Росію іноземного громадянина, для цього доведеться звернутися до органів ФМС з необхідними документами. Дізнатися, який підрозділ надасть вам цю послугу, ви можете в регіональному управлінні ФМС або територіальному підрозділі, що обслуговує ваш домашню адресу.

Вам знадобиться

- Ваш російський паспорт або вид на проживання в РФ;
- Заповнену клопотання про видачу запрошення іноземцю;
- Копія паспорта іноземця;
- Гарантійний лист від вашого імені про прийняття на себе зобов’язань забезпечити запрошуваного житлом, медичною допомогою, грошима на весь період його перебування в Росії;
- Довідка про доходи (не надають пенсіонери та студенти).
- Квитанція про сплату держмита (у 2011 році 500 грн.)

Інструкція

  1. Першим ділом попросіть іноземця, якого запрошуєте до Росії, надіслати вам електронною поштою скановану копію сторінок свого паспорта з особистими даними. Надрукуйте її, якщо збираєтеся відносити у ФМС. Якщо ви будете заповнювати клопотання про видачу запрошення на порталі державних послуг, система зажадає від вас докласти цей документ в електронному вигляді.

    При заповненні клопотання онлайн ви зможете також обрати підрозділ ФМС, в яке вам зручніше звернутися.

    Крім паспортних даних запрошуваного, вам доведеться вказати у клопотанні, де і ким той працює, і адреса місця роботи. Або написати, що той безробітний, а в поле для робочого адреси — домашній.
  2. Бланк гарантійного листа про забезпечення запрошуваного ви можете скачати на сайті регіонального управління ФМС або порталі державних послуг. На останньому є також зразки заповнення.

    Вимоги до довідки про дохід та його розміру дізнайтесь у ФМС. Як правило, кращий варіант — довідка за формою 2НДФЛ. Реквізити для сплати держмита підкажуть у ФМС і відділеннях Ощадбанку.
  3. З повним комплектом документів приходите в прийомні години до підрозділу ФМС. Якщо з ними все гаразд, запрошення має бути готове через 30 днів.

    Якщо віза потрібна терміново і це документально підтверджено (необхідність термінового лікування, важка хвороба родича, похорон тощо) — через 5 днів.

Зверніть увагу

У клопотанні ви повинні вказати відомості про свою роботу за останні 5 років. Але копію трудової книжки при цьому надавати не треба.