Яким способом іммігрувати в Австралію


 

Австралія входить до числа країн з найвищим рівнем життя у світі. При цьому іммігрувати в цю країну куди легше, ніж, скажімо, в Канаду або США. Якщо ви вже не студент, але ще не великий бізнесмен, то можете спробувати щастя в Австралії за допомогою програм так званої незалежної міграції (ці програми залучають у країну фахівців, дефіцит яких спостерігається в економіці).



Інструкція

  1. Вивчіть англійську мову і підтвердіть його знання. У наші дні існує міжнародна система тестування на знання англійської мови — International English Language Testing System (IELTS). Для того щоб ознайомитися з її вимогами, достатньо забити в інтернет-пошуковик аббрівіатуру IELTS. За посиланнями знайдуться не тільки підручники та методичні посібники, а й курси на підтвердження IELTS, і докладна інформація про організації по всьому світу, які мають право приймати цей іспит. Іспит IELTS перевіряє знання англійської за чотирма напрямками — читання, аудіювання, письмо і усне мовлення. Щоб отримати «залік», досить здати кожен з них на 6 балів.
  2. Знайдіть свою професію в списку затребуваних професій Австралії (The Skilled Occupations List або Sol). Цей список постійно оновлюється на сайті Департаменту з імміграції Австралії (DIAC). Претендувати на вакансію може громадянин Росії, який підтвердив свою відповідність даної кваліфікації через отримання сертифіката. Так, наприклад, кваліфікацію IT-фахівців підтверджує Аustralian Computer Society (ACS). За підтвердження кваліфікації потрібно платити державне мито, документів доведеться чекати від 1,5 до 3 місяців.
  3. Наберіть кількість балів, встановлене DIAC для отримання імміграційної візи на постійне проживання. Бали нараховуються за підсумками іспиту IELTS, за затребуваність професії, за освіту, отриману в Австралії, за широту професійних навичок, за стаж роботи в професії і навіть за вік. Прохідний бал змінюється рік від року. Ознайомитися з прохідними балами за минулі роки можна на сайті Департаменту з імміграції Австралії.
  4. Пройдіть медкомісію за формою, встановленою австралійським імміграційним центром. Поганий стан здоров’я або необхідність тривалого лікування потенційного іммігранта може бути причиною відмови в отриманні резидентської візи, навіть якщо його прохідний бал відповідає необхідному рівню.
  5. Якщо ви набрали необхідну кількість балів і здорові, то отримаєте постійну резидентну візу, яка буде давати право проживати в країні необмежену кількість часу. Залишиться проставити цю візу в паспорт і відбути на нове місце проживання в Австралію.

Зверніть увагу

Програми незалежної міграції в Австралію доступні тільки для іммігрантів у віці від 18 до 45 років.
Особи, які мають судимості та перебувають у розшуку, не можуть брати участь у програмах незалежної міграцію до Австралії.